péntek, 22 május 2015

Versszínház™ a nyáron újra Amerikában!

Augusztus második felében újra - immár negyedik alkalommal -, az Egyesült Államokban tartunk majd versszínházi előadásokat.

A híres ITT-OTT Találkozó egy hetes programjában kerül színre három előadásunk ifjaknak és idősebbeknek egyaránt. 

Első amerikai körutunkon, 2008. őszén, Nágel Kornél-versillusztrációs kiállításokat és Turek Miklós-versszínházi előadásokat is vittünk honfitársainknak. Hat hét alatt 16 előadást játszottunk Washintontól, New Yorkon át Torontóig és Ottawáig.

Ime egy vélemény kanadai előadásainkról:

Turek Miklós és Nágel Kornél a múzsák találkozásából született páratlan élménnyel ajándékozta meg a torontói mûvészetkedvelõ közönséget. Azt is mondhatnók, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb és legmegrázóbb színházi élményében volt részünk a Magyar Kultúrközpontban megtartott Radnóti-esten, majd ezt követõen a Barbara Frum Könyvtárban bemutatott Faludy György-mûsort megélve. /KALEJDOSZKÓP - 2008. SZEPTEMBER - OKTÓBER 2008 VI. évfolyam 5. szám/


Tartottunk előadást a Washingtoni Magyar Nagykövetségen, az Ottawa Egyetemen, a New York-i Magyar Házban és még vendégei lehettünk Radnóti és Faludy előadásunkkal is a New York-i FÉSZEK Klubnak, mely 2009-ben, 38 év működés után szűnt meg.



2011. március 15-én Torontóban tartottunk Petőfi előadást a helyi közösségnek.

2014-ben a Magyar Költészet Napját ünnepeltük együtt két Petőfi és két József Attila előadással New York-i, torontói és bostoni magyar testvéreinkkel.

jozsef-attila-versszinhaz-torontoban


Idén Radnótit, Faludyt és Petőfit bemutató előadásunk kerül színre Versszínházunk vezetőjének, Turek Miklósnak az előadásában a Reménység Tavának partján.