kedd, 16 március 2021

Petőfi-versszínházfilm premier

Régóta készültünk rá, de a remélt pályázati támogatás hiányában anyagi lehetőségeink csak most tették lehetővé, hogy Petőfi életét és költészetét megelevenítő előadásunk versszínházfilmje elkészüljön.

De elkészült! és bemutatásra is került március 15-éhez kötődő megemlékezésül a bostoni és a coloradoi magyar közösség előtt.

A visszajelzésekből ítélve nagy sikerrel:

„Nagy örömmel és érdeklődéssel néztem meg Miklós produkcióját. Petőfit ugyanis nagyon szeretem, igazán magyarnak érzem, érezzük az ő gyönyörű költészetét.  Miklós megjelenítette a verseit!    Zseniálisan szedett össze minden strófát, minden szót, szemről-szemre, mint a szőlőt, óvatosan és hozzáértessél.   Különleges utazásban volt részem.

A bevezetőben elhangzott filozófiai részleteket, hitvallást nem hallottam még, vagy népszerű versei miatt nem emlékszem rájuk.  Nagyon jól vezette elő az előadást és új fénybe állította be Petőfit, a költőt. 

Kérlek, továbbítsd Miklósnak köszönetemet ezért a gyönyörű előadásért es gratulációmat mind az előadó művésznek, mind a gondolkodó, alkotó művésznek ezért a kiváló előadásért. Sok hasonlóra lenne szükségünk.   Sajnos nem tudtam feltölteni ezeket a szavakat a hozzászólás rovatban, mert jelszavasan lehetett csak belépni.  

Reméljük ismét sor kerül rá, hogy személyesen is elbűvöljön minket előadásával és a költészet, irodalom nyelvén elrepítsen minket más világokba.   

Baráti üdvözlettel M. Gy.”

Mostmár Ti is megnézhetitek a világ bármely pontjáról az alábbi linken:

Ha tetszett, a bemutató videó jobb felső sarkába a RENT (bérlés) gombra kattintva, majd Facebook vagy Gmail azonosítóddal bejelentkezve - a Versszínház™ munkáját támogató szerényebb összeg megfizetése után - a film 48 órán keresztül megtekinthető.

Fogadjátok olyan szeretettel, amilyennel készítettük!

A SZŐLŐSZEM - versszínház Petőfi Sándor életéről és költészetéről from Versszinhaz on Vimeo.